Joulutarina, elokuva, joka on pakko mennä kattomaan!! Ensi-ilta 16.11.2007.

joulutarina.jpg
 
Joulutarina on ensimmäinen suomalainen koko perheen elokuva, joka kertoo tarinan joulupukin lapsuudesta.

Satoja vuosia sitten syrjäisessä Lapin kylässä pieni Nikolas-poika menettää perheensä onnettomuudessa. Kyläläiset päättävät yhdessä pitää huolta yksin jääneestä kaikkien rakastamasta orpopojasta. Koska kylä on köyhä, sovitaan, että kukin perhe ottaa Nikolaksen hoiviinsa vuodeksi kerrallaan.

Kerran vuodessa – jouluna – Nikolaksen on muutettava uuteen kotiin. Osoittaakseen kiitollisuuttaan Nikolas päättää joka vuosi antaa perheiden pienimmille läksiäislahjaksi itse veistämiään leluja. Vuosien kuluessa pojasta huolehtineita perheitä on yhä enemmän ja pian lahjoja on jouluna lähes joka tuvan portailla.

Kylä kärsii nälkävuosista. Lopulta kyläläisten on pakko lähettää Nikolas asumaan äreän vanhan puusepän Iisakin luo. Erakoitunut Iisakki inhoaa lapsia, eikä anna Nikolaksen jatkaa joululahjojen tekemistä. Vähitellen Nikolas onnistuu kuitenkin voittamaan Iisakin luottamuksen. He ryhtyvät yhdessä vaalimaan Nikolaksen aloittamaa joululahjaperinnettä.

Kun kaikki on taas parhain päin, joutuu ikääntynyt Iisakki jättämään Nikolaksen ja muuttamaan pois. Joululahjojen jakamisen perinne on jälleen vaarassa. Onneksi Nikolas lopulta löytää ratkaisun, josta on joka joulu iloa meille kaikille vielä tänäkin päivänä.
Joulutarina on ensimmäinen suomalainen koko perheen elokuva, joka kertoo tarinan joulupukin lapsuudesta.

 
Joulutarinan sivuilla voi mm. kattoa leffan trailerin, joka on aikas ihuna:)